Čokoládové cesto, vanilkový krém a želatína! Tento jahodový zákusok tromfne hocijakú tortu a zvládne ho aj začiatočník…

Podľa tohto jednoduchého receptu dokáže jahodový zákusok pripraviť naozaj každý, aj úplný začiatočník. Vyskúšajte a určite budete nadšení.

Potrebujeme:

plech: 23 x 31 cm

5 vajec
150 g cukru
130 g hl. múky
20 g kakaového prášku
2 lyžice oleja

Vanilkový krém:

1 balenie vanilkového pudingu
300 ml mlieka
3 lyžice cukru
100 g mäkkého masla

Navrch:

cca. 400 g jahôd
1 balíček červené želatíny

Takto budeme postupovať:

Vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, múku a kakao a dobre premiešajte. Upečte cesto vo vymastenej forme alebo plechu pri 170 stupňoch po dobu 10 až 12 minút ..

Puding uvarte v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a po ochladení vmiešajte mäkké maslo. Tento krém navrstvite na pripravené cesto a naň naskladajte nakrájané jahody. Nakoniec rozpustite želatínu a zalejte jej celý povrch torty. Nechajte stuhnúť v chladničke a podávajte s čerstvými jahodami.

Želáme vám dobrú chuť! 🙂

zdroj: sutnijo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*