Z mletého mäsa už nič iné nerobím: Toto sú tie najchutnejšie karbanátky na plechu – BEZ VYPRÁŽANIA!

Výborný obed hotový raz dva. Navyše s mrkvičkou a vajíčkom uprostred. Šťavnatejšie, zdravšíe a chutia jedna báseň!

Čo budeme potrebovať:

1 kg mletého mäsa
200 g staršieho chleba bez kôrky
200 ml mlieka
2 vajcia – rozmiešané
1 veľkú cibuľku
300-400 g mrkvy
2,5 lyžičky soli (prípadne podľa chuti)
korenie
masť alebo olej na vymastenie formy

Ďalej budeme potrebovať:

vajcia

Postup:

Mrkvu očistíme a nastrúhame. Chleba nakrájame na kúsky, alebo natrháme a zalejeme mliekom. Rozmiešame na kašu, prípadne pomelieme v mlynčeku na mäso.

Cibuľku nakrájame nadrobno a na troche oleja orestujeme dozlata, pridáme aj mrkvu a spolu krátko restujeme. Potom všetky prísady (aj chleba, ktorý sme si trochu vytlačil z mlieka), zmiešame s mletým mäsom (cibuľovo-mrkvovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a až potom vmiešame do mäsa). Vymiešame jednotnú zmes, ktorú dochutíme soľou a korením.

Zo zmesi tvarujeme jednotlivé karbonátky, ktoré poukladáme na plech a uprostred vyformujeme otvor. Do každého otvoru rozbijeme jedno vajce a pridáme aj trochu soli a korenia.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov a pečieme asi 40-45 minút.

Posledných 10 minút pred koncom pečenia zvýšime teplotu na 220 stupňov a necháme zapiecť dozlata.

Zdieľajte tento skvelý recept na karbanátky na plechu aj so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*