Potrebujeme:
- smotana na šľahanie,
- 500 g kyslej smotany,
- 300 g kondenzovaného mlieka,
- 1 vrecúško želatíny,
- 150 ml vody,
- dlhé piškóty,
na polevu:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 160 g čokolády.
Postup:
Smotanu si vyšľahajte do konzistencie šľahačky. Kyslú smotanu vyšľahajte s kondenzovaným mliekom a šľahačkou v miske. Nechajte napučať želatínu a rozpustite ju na miernom plameni. Do misky s kondenzovaným mliekom nalejte šálku kávy a doslaďte mliekom. Do kávy namočte piškóty a rozložte ich na pekáč. Želatínu zmiešajte s krémom a túto zmes naneste rovnomerne na piškóty. Nasleduje druhá vrstva kávových piškót a zvyšok krému. Hornú časť polejte pripravenú polevou. Nechajte stuhnúť v chladničke a nakoniec podávajte.
Prajeme dobru chuť!
Zdieľajte tento skvelý recept so svojou rodinou a priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!
Leave a Reply