Najlepší krémový zákusok zo Salka, kyslej smotany a s chuťou kávy! Bez pečenia, pripravený za 15 minút…

Potrebujeme:

  • smotana na šľahanie,
  • 500 g kyslej smotany,
  • 300 g kondenzovaného mlieka,
  • 1 vrecúško želatíny,
  • 150 ml vody,
  • dlhé piškóty,

na polevu:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 160 g čokolády.

Postup:

Smotanu si vyšľahajte do konzistencie šľahačky. Kyslú smotanu vyšľahajte s kondenzovaným mliekom a šľahačkou v miske. Nechajte napučať želatínu a rozpustite ju na miernom plameni. Do misky s kondenzovaným mliekom nalejte šálku kávy a doslaďte mliekom. Do kávy namočte piškóty a rozložte ich na pekáč. Želatínu zmiešajte s krémom a túto zmes naneste rovnomerne na piškóty. Nasleduje druhá vrstva kávových piškót a zvyšok krému. Hornú časť polejte pripravenú polevou. Nechajte stuhnúť v chladničke a nakoniec podávajte.

Prajeme dobru chuť!

Zdieľajte tento skvelý recept so svojou rodinou a priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*