Recept na dokonalé langoše, lepšie ako z jarmoku! Inak ich už nepečiem…

Jednoduchá príprava. Vrelo odporúčam!

Recept:

  • 1kg hladkej múky
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžička  cukor
  • 1 droždie
  • 2 dl mlieka
  • Asi 3-4 dl vody
  • cesnak a trochu vody

Príprava

Zmiešame múku, cukor, soľ, pridáme droždie, mlieko a vodu. Kvások nemusíme robiť, hneď vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá cesto tuhé, môžeme pridať trochu vody. Mali by sme  mať vláčne  cesto, cesto by malo byť skôr trochu redšie.  Potrieme vrch cesta  olejom a zakryjeme fóliou.

Necháme odpočívať 20 minút.

Vykysnuté cesto preložíme na naolejovanú podložku a rozdelíme na malé buchty. Opäť zakryjeme a necháme odpočívať 15 minút.

Na panvici rozpálime olej, buchty postupne po jednej natiahneme na placku a pečieme na rozpálenom oleji, pečieme z oboch strán do ružova.

Cesnak roztlačíme a zmiešame s vodou, natrieme na ešte horúci langoš.

Stredná veľkosť, z tohto množstva  môžete urobiť 13 ks langošov. Ak je veľký ako na trhu, potom z tohto množstva vyjde 8 kusov langošov.

Langoše môžeme pred podávaním potrieť, kyslou smotanou, majonézou alebo kečupom a posýpať strúhaným syrom, alebo opraženou slaninkou. Podľa chuti!

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*