Pálenie bobkových listov má úžasné výhody pre vaše zdravie. Objavte ich!

Sú veci, ktoré sa dajú jednoducho a ľahko robiť a majú úžasné výhody, ktoré zlepšujú kvalitu života a významne prispievajú k všeobecnému blahu.

Použitím bobkového listu je možné nielen pripraviť jedlá s týmto zvláštnym nádychom, ale má aj skvelé vlastnosti, ktoré podporujú správne fungovanie dýchacieho systému a pôsobia ako výborné protizápalové látky.

Aj keď je známe, že jeho chuť môže byť trochu horká, ak sa mu neposkytne dostatočný čas varenia, existuje veľmi efektívna možnosť, ako tento list použiť a čo najlepšie využiť jeho výhody.

Keď je bobkový list vystavený ohňu, urýchľuje sa uvoľňovanie účinných látok v ňom obsiahnutých.
Inhalácia výsledku tohto procesu dáva telu mimoriadne výhody, o ktorých mnohí ani netušia. Je dôležité si uvedomiť, že sa neodporúča priamo vdychovať dym.

Vdychovanie tejto príjemnej vône sa rovná získaniu nasledujúcich výhod:

1.POMÁHA ZNÍŽIŤ ÚZKOSŤ

Bobkové listy obsahujú zlúčeninu nazývanú linalool, ktorá bola študovaná Americkou asociáciou sestier anesteziológov pre jej účinok proti úzkosti, ktorý podporuje sociálnu interakciu.

Linalool začína pôsobiť 10 minút po vdýchnutí bobkového listu.

2. ZNÍŽUJE ZÁPAL DÝCHACÍCH CESTOV

Mycén a eugenol sú zlúčeniny nachádzajúce sa v bobkových listoch a obe majú skvelé protizápalové vlastnosti.
Keď sa spáli bobkový list, tieto zlúčeniny sa suspendujú vo vzduchu a po vdýchnutí pomáhajú znižovať zápal dýchacích ciest. Je skutočne veľmi účinný pri alergiách alebo prechladnutí.

Sú tiež široko používané v terapiách na zníženie stresu.

Je veľmi dôležité, aby ste sa naučili správne páliť bobkové listy, aby sa naplno využili ich výhody.

Bobkový list sa ukladá do popolníka, aby sa dal bez rizika spáliť. Oheň pohltí bobkové listy v miestnosti s čo najmenším vetraním , aby sa aróma koncentrovala.

Môžete opustiť miestnosť na niekoľko minút a keď sa vrátite, mali by ste sfúknuť uhlíky a zhlboka dýchať.

Je dôležité udržiavať oheň mimo dosahu detí a vykonávať tento postup v tepelne odolnej nádobe.

Ak sa vám článok páčil, zdieľajte ho aj na Facebooku!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*