Vynikajúci dezert s vôňou kávy a vynikajúcim krémom. Je naozaj fantastický.
Potrebujeme:
4 vajcia izbovej teploty
šálka mlieka izbovej teploty – 200 ml
čajová lyžička rozpustnej kávy – 5 g
pol šálky oleja – 100 g
1 lyžička octu 5 g
1 lyžička vanilkového cukru 8 g
pol šálky hladkej múky – 188 g
3 polievkové lyžice kakaa – 60 g
3 čajové lyžičky prášku do pečiva -15 g
pol lyžičky sódy bikarbóny – 3 gramy
lyžička soli – 2 g
šálka kr. cukru – 200 gramov
Čokoládová smotana:
šálka kondenzovaného mlieka (osladeného) – 360 g
2 šálky mlieka – 400 ml
4 polievkové lyžice kakaa – 80 g
pohár mlieka 50 ml + 2 lyžice škrobu – 40 gramov
lyžica masla – 25 g
Postup:
V mlieku rozmiešame kávu, pridáme olej, ocot, vanilku a premiešame.
V samostatnej miske si zmiešame sypké prísady a potom obe hmoty zmiešame.
Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na menší plech – vymastený a vysypaný.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25-30 minút – otestujeme špáradlom, každá rúra pečie inak.
Na krém si v hrnci zmiešame kondenzované mlieko s ostatnými prísadami a dáme variť – uvaríme krém konzistenciou podobný pudingu – do horúcej hmoty vmiešame maslo.
Do upečenej piškóty urobíme rúčkou od varešky otvory a nalejeme horúci krém.
Môžeme ozdobiť čokoládovým zdobením.
Želáme vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!
zdroj: youtube
Leave a Reply