Ako je všeobecne známe, jeme aj očami. Jedlo má teda nielen výborne chutiť, ale malo by aj skvele vyzerať. Táto mäsová roláda s vajcom splní tieto očakávania v oboch oblastiach a umocní zážitok, ktorý z obyčajného obeda môžete mať. Pretože sa jedná o roládu, ktorá po rozkrojení ukáže nádhernú mozaiku, budete vskutku potešení. Naviac je recept veľmi jednoduchý, teda nebudete musieť tráviť celé dopoludnie v kuchyni.
Použité suroviny:
800 g mletého mäsa,
100 g čerstvého špenátu,
100 g strúhaného syra,
100 g strúhanky,
5 uvarených vajec,
Soľ, korenie a ďalšie korenie.
Postup:
V priestrannej mise zmiešajte dohromady mleté mäso, strúhaný syr, strúhanku, osoľte a okoreňte. Vytvoríte tak mäsovú zmes, ktorá by mala mať podobnú konzistenciu, ako sekaná.
Z mäsovej zmesi vyvaľkajte pomocou namočeného valčeka placky. Prečo namočeného? Pretože mäsová zmes sa tak nebude na valček lepiť a práca pôjde ľahko. Pokúste sa o obdĺžnik a samozrejme o rovnaké všetky placky, ako do rozmeru šírka x dĺžka, tak do výšky.
Ľahko povarte špenát, ktorý nechajte následne odkvapkať, poprípade z neho ešte vytlačte prebytočnú vodu.
Na vytvorené placky navrstvite pripravený špenát a potom uvarené vajíčko. Kraje nechajte voľné, aby sa roláda nechala dobre zamotať.
Roládu zmotajte tak, aby ste skryli všetku použitú náplň. Môžete si pomôcť potravinárskou fóliou, s ktorou roládu dobre utiahnete.
Pripravte plech, na ktorý rozprestrite papier na pečenie. Ten najprv zmačkejte a až potom umiestnite na plech. Bude tak lepšie držať tvar. Rúru predhrejte na teplotu 180 ° C a roládu pečte po dobu 60 minút.
A je to! Stačí len nakrájať a podávať. K takejto roláda sa výborne hodí zemiaková kaša alebo pučené zemiaky.
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi!
Leave a Reply