14 príznakov nadmernej hladiny cukru v krvi a ako to napraviť.

Máte neustále pocit hladu?

Toto je len jeden príznak vysokej hladiny cukru v krvi. Väčšina ľudí si myslí, že vysokou hladinou cukru v krvi trpia len diabetici.

Ale to nie je pravda – každý môže trpieť príznakmi spôsobenými veľmi sladkými jedlami.

Každý by sa preto mal vyhýbať napríklad sladeným nápojom, bonbónom, koláčom a plneným koláčikom.

Takže, aby bolo jasné: v závislosti od toho, čo jete, každý má v určitom okamihu vysokú hladinu cukru v krvi.

Skutočným problémom však je, keď hladina cukru v krvi zostáva zvýšená dlhší čas, pretože to môže viesť k vážnejším zdravotným problémom .

Tu je to, čo ešte môže spôsobiť vysokú hladinu cukru v krvi:

  • – Užívanie chemických liekov
  • – Niektoré zdravotné problémy
  • – Stres
  • – Nedostatok fyzického cvičenia

Vysoká hladina cukru v krvi nemusí nutne znamenať, že máte cukrovku – je to len jej príznak.

Ďalšie príznaky, ktoré naznačujú vysokú hladinu cukru v krvi, sú:

  • suché ústa
  • zvýšený smäd
  • chodíte často cikať
  • neustály hlad
  • extrémna únava
  • suchá koža
  • prírastok hmotnosti a prebytočný brušný tuk
  • ťažkosti so sústredením
  • rozmazané videnie
  • opakujúce sa infekcie
  • žalúdočné problémy
  • nervové problémy
  • pomalé hojenie rán a rezných rán
  • sexuálna impotencia

Na zmiernenie príznakov vysokej hladiny cukru v krvi sa odporúča zvýšiť konzumáciu potravín s nízkym glykemickým indexom. Ak nie ste diabetik, toto samo o sebe môže stačiť na vyriešenie problému. Potraviny s nízkym GI sa trávia a vstrebávajú pomaly. Spôsobujú postupné zvyšovanie hladiny cukru v krvi.

Potraviny s nízkym GI sú veľmi prospešné pre zdravie, pretože znižujú hladinu cukru a inzulínovú rezistenciu.

Diéty s nízkym GI majú tiež výhody pre reguláciu hmotnosti, pretože pomáhajú kontrolovať chuť do jedla a oddialiť hlad.

Tu je zoznam potravín s nízkym GI – jedzte ich často a  rýchlo pocítite rozdiel:

  • ovsené vločky
  • banán
  • hruška, jablko
  • vodný melón, melón
  • listová zelenina
  • Kiwi
  • citrón, pomaranče
  • tekvica, cuketa, baklažán
  • mrkva, petržlen
  • prírodný jogurt
  • kefír
  • brokolica
  • quinoa
  • cícer
  • púčiky, klíčky
  • sladký zemiak
  • Cibuľa, cesnak
  • fazuľa
  • Šošovica
  • orechy, semená
  • brazílsky orech
  • kokos
  • celozrnné potraviny
  • vlákninu

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*