Môj sused nikdy nevyhadzuje stonky a listy reďkovky. Keď som zistila, na čo ich používa, nasledovala som jeho príklad!

Nikdy nevyhadzujte stonky a listy z reďkovky. Dôvod je prekvapujúci!

Sotva som počula o tom, že by niekto používal listy reďkovky. Navyše, už predajca na trhu ich automaticky odtrhne, v najlepšom prípade sa opýta, či ich  potrebujete, alebo ich vyhodí. Vtedy potrebujete  hlasnú a jasnú odpoveď, že áno, potrebujeme listy  skôr, ako vzácny list skončí v koši.

Reďkovkový list môžeme použiť aspoň na tri fantastické jedlá, s ktorými môžeme nielen ukázať našu kreativitu, ale aj výrazne podporiť naše  zdravie, pozrime sa:

1. Pesto z listov reďkovky

Zozbierajte aspoň dva tri zväzky čerstvých listov reďkovky, dôkladne umyte, potom zmiešajte s trochou orechov, sezamových semien, olív, cesnaku a olivového oleja, soli a korenia. Lahodný roztierateľný krém je možné jesť s toastom, bagetami, ale môžete použiť  aj ako  špeciálnu nátierku na domáce pečivo.

2. Pikantný šalát z listov reďkovky

Čerstvé listy reďkovky nakrájajte na prúžky, potom ich vložte do šalátovej misy, posypte strúhaným syrom, uhorkami nakrájanými na prúžky a čerstvou letnou kapustou, osoľte, potom pridajte kvapku olivového oleja a trochu prírodného jogurtu. Nechajte trochu stáť a potom môžete  konzumovať napríklad  s toastom.

3. Krémová polievka

Podľa vzoru tradičných krémových polievok si môžete pripraviť aj vynikajúce jedlo z listov reďkovky. Umyte 2-3 zväzky listov reďkovky, nie je ani potrebné ich rezať, pretože  sa aj tak rýchlo uvaria. Nakrájajte dve  jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, potom na ňu nalejte trochu olivového oleja a trochu popražte. Potom pridajte  4 kusy ošúpaných zemiakov nakrájaných na kocky, 2 mrkvy a nalejte ich dostatočným množstvom vody, aby ste ich zakryli. Keď sú ingrediencie uvarené, rozmixujte a  zalejte trochou smotany, chvíľku povarte. Dobrú chuť!

Sú pre Vás tieto informácie užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*