Veterník na plechu! Manžel si naložil na tanier hneď 2 kúsky a vychválil ma do nebies…

Suroviny:

Karamel:

  • 250 ml smotana na šľahanie 33%
  • 250 g kryštálový cukor

Korpus::

  • 300 g vody
  • 150 g olej
  • 200 g polohrubá múka
  • 5 vajec

Pudingový krém::

  • 2 balíčky vanilkový pudingový prášok
  • 500 ml mlieka
  • 3 PL kryštálový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g maslo

Šľahačkový krém:

  • 500 ml rastlinný  šľahačkový krém MilacGold(alebo500 ml  smotana na šľahanie  33% + stužovač šlahačky)
  • 2 PL karamel

Postup:

Karamel si pripravíme jeden deň dopredu, aby nám v chladničke pekne stuhol.

Smotanu opatrne zohrejeme, nesmie vrieť.

Na panvici za stáleho miešania roztavíme cukor do svetlo hneda, panvicu odložíme z plameňa a pomaly opatrne prilievame a rýchlo miešame, miešame dovtedy, kým karamel trochu vychladne. Karamel môžeme precediť cez sitko a odložíme ho do chladničky.

Do hrnca dáme vodu s olejom, privedieme do varu a pridáme múku, miešame asi 2-3 minúty. Zmes necháme vychladnúť, aby nebola horúca a postupne do nej zašľaháme po jednom vajcia. Vždy iba jedno vajce, zašľaháme a pridáme ďalšie vajce.

Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút pri 220 °C.

100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom, zvyšné mlieko dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, keď začne vrieť pridáme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame do peny a vyšľaháme s vychladnutým pudingom.

Rastlinný šľahačkový krém musí byť dobre vychladený z chladničky, inak sa nedá vyšľahať.

Vyšľaháme šľahačkový krém na tuhú šľahačku a pridáme 2 PL karamelu.( tiež z chladničky)

Vychladnutý korpus rozkrojíme na dva menšie pláty, prvý diel natrieme pudingovým krémom, na to navrstvíme šľahačkový krém, zakryjeme druhým dielom korpusu a vrch polejeme karamelom, ktorý sme si pripravili deň vopred. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*