Kuracie prsia so zelenou pikantnou omáčkou! Chutnejšie a jednoduchšie hlavné jedlo som ešte nerobila.

Ingrediencie:

  • 1 kuracie prsia
  • 1 pór
  • 1 lyžička rozmarínu
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 4 strúčiky cesnaku
  • pol lyžice horčice
  • 1 dl smotany na varenie
  • 0,5 dl kyslej smotany
  • soľ korenie
  • oleja

Postup:

Cibuľu očistíme a nakrájame na jemno, osmažíme   na rozpálenom oleji, použijeme aj zelenú časť.

Mäso nakrájame na väčšie kúsky a pridáme k  cibuľke, okoreníme a osolíme. Smažte 8-10 minút. pridáme  horčicu, pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a rozmarín, trochu podusíme, potom  pridáme smotanu na varenie zmiešanú s kyslou smotanou. Dusíme do mäkka.   Kuracie mäso  je hotové za pár minút, netreba ho prepiecť, lebo potom bude  suché!

Môžeme podávať takmer s akoukoľvek prílohou.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*