Vždy je dobré mať doma lečo, pretože sa dá použiť mnohých jedál jedál. Okrem toho ho môžeme konzumovať samostatne, dokonca aj s trochou ryže. Toto je recept na lečo bez konzervačných látok, keď je dobre uvarené, má dlhú trvanlivosť a je veľmi chutné.
Prísady:
- 6 kg papriky,
- 3 kusy štipľavé feferónky
- 2 kg paradajok,
- 2 kg cibule,
- tuk
- 6 lyžičiek soli.
Postup:
Na tuku osmažíme cibuľu, pridáme nakrájanú papriku, chvíľku podusíme a pridáme nakrájane paradajky, osolíme, môžeme okoreniť podľa chuti. Uvarené lečo naplníme do čistých pohárov, poháre zatvoríme, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť. Do leča nedávam žiadne konzervačné látky.
Ak vás tento recept zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply