Cesto je také mäkké, že sa rozplýva na jazyku! Bleskovo a veľmi chutne! 🙂
Ingrediencie:
- 5 vajec
- 5 lyžíc cukru
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu
- 2 lyžičky vanilkovej arómy
- štipka soli
- 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry
- 5 veľkých jabĺk
Príprava:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a jogurtom, pridáme múku, prášok do pečiva a arómu. Opatrne pridáme tuhý sneh. Ošúpané jablká nakrájame na malé kocky a vmiešame do cesta.
Hmotu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 40 minút. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply