Ak si chcete udržať postavu, no nechcete sa vzdať svojich obľúbených jedál, určite by ste mali vyskúšať jogurtový dresing, ktorý vám predstavujeme. Tento dresing nahrádza majonézu, je oveľa zdravší a ľahší na žalúdok. Môžete ho jesť k mäsu, s opečenými zemiakmi a môžete ho pridať aj do šalátov.
Ingrediencie:
- 1 hadia uhorka,
- 125 ml prírodného jogurtu,
- 5 strúčikov cesnaku,
- šťava z 1/2 citróna,
- 30 g čerstvej zelenej petržlenovej vňate alebo zeleného kôpru,
- 1 lyžica olivového oleja,
- soľ podľa chuti.
Príprava:
Uhorku očistíme, nastrúhame a vytlačíme šťavu. Cesnak očistíme, roztlačíme, dáme do misky k uhorke. Zelenú petržlenovú vňať alebo kôpor nakrájame na malé kúsky a pridáme. Vytlačíme šťavu z polovice citróna a zalejeme ňou nastrúhanú uhorku. Pridajte prírodný jogurt a soľ podľa chuti. Na záver vmiešame olivový olej a omáčka je hotová. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply