Škoricovo-pudingové rožteky! Robte ich vždy z dvojitej dávky, pretože zmiznú zo stola rýchlosťou blesku…

Upiekla som škoricovo-vanilkové pudingové rožteky! Chutné sú aj plnené dusenými jablkami alebo slivkovým lekvárom!

Ingrediencie

  • 60 dkg hladkej múky,
  • 1 ČL soli,
  • 3 lyžice práškového cukru,
  • 1 vajce + 2 žĺtky,
  • 6 dkg masla,
  • 3 dl mlieka,
  • 30 g droždia.

PLNKA:

  • 6 dl mlieka,
  • 2 ČL vanilkového pudingového prášku,
  • 6 lyžíc cukru,
  • 2 ČL vanilkového cukru,
  • 6-7 dkg masla,

Môžete si pripraviť dvojitú dávku.

NA VRCH:

  • 6 lyžíc cukru,
  • 1 ČL škorice,
  • 2 lyžice rozpusteného masla

Postup:

Z mlieka, vanilkového cukru, cukru a pudingového prášku  uvaríme puding, odstavíme z ohňa, vmiešame maslo a necháme vychladnúť.

Droždie zmiešame s trochou cukru s časťou mlieka a pripravíme si kvások. Ostatné suroviny pridáme k múke, nakoniec pridáme aj kvások a dobre vymiešame do hladka, necháme na teplom mieste 50 minút vykysnúť, vykysnuté cesto rozdelíme  na 12 rovnakých častí, rozvaľkáme ich do podlhovastého obdĺžnika, jednu tretinu obdĺžnika rozdelíme na pásiky široké asi na jeden prst, na  zvyšnú časť obdĺžnika dáme puding a zvinieme, tak aby nakrájane pásiky boli na vrchu, vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté necháme 40-50 minút odležať, pečieme pri 170°C  asi 15 minút v spodnej  časti rúry ( pekne do červena).

Kým sa tyčinky upečú zmiešame cukor so škoricou, upečené tyčinky  natrieme maslom a v vyvaľkáme v škoricovom cukre, položíme na mriežku vychladnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*