PEČENÉ marinované BRAVČOVÉ KARÉ! Úžasná a sýta pochúťka, mäso je krehké a úplne sa rozpadá na jazyku….

Vnútro je krehké a šťavnaté, zvonka červené, veľmi chutné! Ak chcete po namáhavom dni prekvapiť svojich blízkych pochúťkou, toto je recept pre vás.

Ingrediencie:

  • 1 kg vykosteného bravčového karé
  • 1 dl suchého červeného vína
  • 1 lyžička estragónu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • soľ korenie
  • oleja

Príprava:

Mäso umyjeme, nakrájame a dáme do misy. Víno a korenie zmiešame s prelisovaným cesnakom, pridáme 2 lyžice oleja a natrieme ním mäso. Prikryte a nechajte marinovať aspoň 4 hodiny. Potom mäso z všetkých  strán opečieme na troche oleja 3-4 minúty, dáme  na olejom vymastenú panvicu a polejeme zvyšnou marinádou. Pečieme pri 180°C asi  30 minút, počas pečenie mäso niekoľkokrát otočíme, aby bolo prepečené a šťavnaté.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*