Teraz, keď je leto, komáre , keď už nič iné, „rušia“ náš spánok, pričom niekedy prenášajú aj nebezpečné choroby.
Samozrejme, mnohí z nás si všimli, že komáre „uprednostňujú“ niekoho viac a iného menej, a to súvisí s látkami, ktoré sa „nachádzajú“ na povrchu našej pokožky.
Naša strava zohráva v tomto procese dôležitú úlohu, keďže niektoré potraviny otravný hmyz lákajú a iné odpudzujú.
Komáre: Čomu sa vyhnúť, aby ste sa zbavili štípancov
Akým potravinám sa vyhnúť, aby ste „ušetrili“ štípance :
- Banány
Jednou látkou, ktorá priťahuje komáre, je kyselina mliečna, ktorú naše telo prirodzene produkuje. Potraviny bohaté na draslík, ako sú banány, však zvyšujú množstvo kyseliny mliečnej uvoľnenej pokožkou.
- Zmrzlina, mlieko
Hoci je to vychytená letná pochúťka, obsahuje veľa mlieka a samozrejme všetky mliečne výrobky prispievajú k tvorbe väčšieho množstva kyseliny mliečnej. Uprednostnite teda sorbety, keďže neobsahujú mlieko.
- Alkohol
Na jednej strane alkohol prispieva k zvýšeniu telesnej teploty a na druhej strane komáre zvyknú na teplejšiu pokožku viac reagovať, preto je vhodné vyhýbať sa konzumácii alkoholických nápojov.
Zdieľajte tieto informácie aj s priateľmi!
Leave a Reply