To, čo jete má veľký vplyv na priebeh rakoviny aj iných ochorení. Túto polievku sa oplatí zaradiť do jedálnička!
Strava má obrovský vplyv na naše zdravie. Správnou stravou možno predchádzať niektorým chorobám a dokonca ich aj vyliečiť. Preto sa oplatí zaradiť do nášho jedálnička protirakovinovú polievku doktora Fuhrmana.
1. Úrad pre výživu
Joel Fuhrman je odborníkom v oblasti výživy a zástancom prírodných metód, kde je to možné. Špecialista je aktívny aj na sociálnych sieťach, kde ochotne zdieľa rady a zdravé recepty.
Jeho protirakovinová polievka je skutočným hitom. Už si získal priaznivcov po celom svete a Fuhrman verí, že toto jedlo by sa malo stať trvalou súčasťou našej stravy. Rovnako dôležité je, že príprava je jednoduchá a na produktoch neskrachujete.
2. Protirakovinová diéta
Polievka podľa odborníka pomáha posilňovať imunitný systém a znižuje aj riziko vzniku rakoviny. Recept láme rekordy obľúbenosti a pochvaľujú si ho nielen priaznivci zdravého stravovania, ale aj kulinárski gurmáni.
Samozrejme, polievka samotná nás pred rakovinou neochráni, je to len jeden z prvkov , ktorý nám pomáha predchádzať rakovine. Najdôležitejšia je prevencia, pravidelné vyšetrenia, zdravý a aktívny životný štýl a vyhýbanie sa stresu. Nemáme však vplyv na genetické faktory.
3. Čo v polievke nájdete?
Čím je polievka taká prospešná? Je nabitá vitamínmi, minerálmi a antioxidantmi. Posilňuje imunitný systém a pomáha telu brániť sa proti infekciám a chorobám.
Na prípravu polievky potrebujeme:
- šálku mungo fazue
- tri póry
- štyri stredné cibule
- šesť stredných cukiet
- dve vetvičky zelenej petržlenovej vňate
- pohár vlašských orechov alebo kešu
- 250 gramov čerstvých húb
- štyri poháre vody
- čerstvá mrkvová šťava
- dva poháre šťavy zelerovej
4. Triviálne jednoduchá príprava
Fazuľu treba vopred namočiť, najlepšie cez noc, potom zliať vodu a uvariť vo veľkom hrnci (20-40 minút podľa použitého druhu). Pridáme nasekanú zeleninu, nakrájanú cibuľu, cuketu nakrájanú na kocky a pór.
Zeleninu varte asi 15 minút a keď je mäkká, zmiešajte ju s jednou naberačkou vývaru. Prisypeme polovicu orechov, rozmixujeme do hladka a dáme do hrnca s vývarom, potom pridáme zelerovú a mrkvovú šťavu.
Zvyšné orechy nasekáme nadrobno a pridáme do polievky. Do misky môžete pridať aj petržlenovú vňať.
Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply