Švédske uhorky na zimu! Obľúbený šalát, ktorého sa nevieme nabažiť…

U nás doma sú také obľúbené, že sa ich nevieme nabažiť!

Švédské uhorky sú u nás obľúbené už niekoľko rokov. Aktuálny recept je na 2,5 kg uhoriek, samozrejme môžete porcie zväčšiť.

Ingrediencie:

  • na 2,5 kg uhoriek,
  • 0,5 kg cibule,
  • 4 dl cukru,
  • 2 dl 10% octu,
  • 0,5 dl kuchynskej soli,
  • 1 čajová lyžička benzoanu sodného,
  • 1 lyžička vínneho octu. (Samozrejme, pri väčšom množstve treba pomery znásobiť.)

Príprava:

Uhorky nakrájame, premiešame s ostatnými ingredienciami a necháme odpočívať 24 hodín v chlade,( uhorky pustia šťavu) Po uplynutí tejto doby, naplníme po fliaš, dobre zatvoríme, odložíme do chladnej miestnosti. Hotovo! Švedske uhorky sa nesterilizujú.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*