U nás doma sú také obľúbené, že sa ich nevieme nabažiť!
Švédské uhorky sú u nás obľúbené už niekoľko rokov. Aktuálny recept je na 2,5 kg uhoriek, samozrejme môžete porcie zväčšiť.
Ingrediencie:
- na 2,5 kg uhoriek,
- 0,5 kg cibule,
- 4 dl cukru,
- 2 dl 10% octu,
- 0,5 dl kuchynskej soli,
- 1 čajová lyžička benzoanu sodného,
- 1 lyžička vínneho octu. (Samozrejme, pri väčšom množstve treba pomery znásobiť.)
Príprava:
Uhorky nakrájame, premiešame s ostatnými ingredienciami a necháme odpočívať 24 hodín v chlade,( uhorky pustia šťavu) Po uplynutí tejto doby, naplníme po fliaš, dobre zatvoríme, odložíme do chladnej miestnosti. Hotovo! Švedske uhorky sa nesterilizujú.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply