Roláda je tak trochu výzva aj pre tie najskúsenejšie gazdinky a cukrárky! Častokrát bojujeme s tým, aby sme ju dobre zamotali, aby sa nám v priebehu pečenia nerozpadla, či aby sme z nej nevytlačili všetku náplň, čo by bola strašná škoda.
Tento recept je však úžasný svojou jednoduchosťou, vďaka čomu ho zvládne úplne každá z nás! Cestíčko je krásne pružné, čo zaistí, že sa nám roláda nemôže potrhať a tá lahodná náplň zo šťavnatého ovocia je skrátka niečo, čo keď raz ochutnáte, už na to nezabudnete!
Čo budete potrebovať?
- 3 PL kryštálového cukru
- 4 PL hladkej múky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 4 PL slnečnicového oleja
- 4 vajcia
- 2 jablka
- 10 sliviek (môžu byť aj sušené)
- škoricu podľa chuti
- škoricový cukor podľa chuti
- 1 PL masla
Postup prípravy na druhej strane >
1 2
Leave a Reply