Cuketová fašírka s parmezánom – ochutnajte, verte, že je lepšia ako tá mäsová!

Zabudnite na mäsové fašírky, tieto cuketové musíte vyskúšať!

Obyčajná fašírka podľa môjho manžela sa na cuketovú nechytá, takže taký veľký úspech som nečakala! :))

Ingrediencie:

  • 2  stredne veľké cukety
  • 15 dkg strúhanky
  • 1 polievková lyžica múky
  • 10 dkg parmezánu
  • 1 vajce
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie podľa chuti

Príprava:

Cuketu ošúpeme a nastrúhame, osolíme, necháme chvíľku stáť, aby pustila šťavu, potom ju trochu pretlačíme, dáme do misy a pridáme vajce, strúhanku, múku, pretlačený cesnak a koreniny, potom vymiešame. Môžete dokonca pridať kôpor a bazalku, podľa chuti.  Keď sa zmes  spojí, vmiešame nastrúhaný parmezán. Formujeme z neho fašírky a ukladáme do vymasteného pekáča. Vrch potrieme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. V prípade potreby ho obrátime, , aby boli fašírky rovnomerne upečené do hneda.  Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*