Zabudnite na mäsové fašírky, tieto cuketové musíte vyskúšať!
Obyčajná fašírka podľa môjho manžela sa na cuketovú nechytá, takže taký veľký úspech som nečakala! :))
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké cukety
- 15 dkg strúhanky
- 1 polievková lyžica múky
- 10 dkg parmezánu
- 1 vajce
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie podľa chuti
Príprava:
Cuketu ošúpeme a nastrúhame, osolíme, necháme chvíľku stáť, aby pustila šťavu, potom ju trochu pretlačíme, dáme do misy a pridáme vajce, strúhanku, múku, pretlačený cesnak a koreniny, potom vymiešame. Môžete dokonca pridať kôpor a bazalku, podľa chuti. Keď sa zmes spojí, vmiešame nastrúhaný parmezán. Formujeme z neho fašírky a ukladáme do vymasteného pekáča. Vrch potrieme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. V prípade potreby ho obrátime, , aby boli fašírky rovnomerne upečené do hneda. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply