Neodolateľný CUKETOVÝ prívarok s kôprom a kyslou smotanou! Každý si pýta dvojitú porciu…

Ingrediencie

  • 3 ks cuketa
  • 2 polievkové lyžice olivový olej
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 4 klinčeky cesnaku
  • 1 l zeleninový vývar
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • 330 g kyslá smotana (1 veľký pohár)
  • 2 polievkové lyžice škrób ( maizéne)
  • 1 dl šťava z cukety ( z varenia)
  • 1 zväzok kôpor (čerstvé)

Postup:

Na panvici zohrejeme  olivový olej,  opražte  cibuľu a cesnak, do sklovitá. Pridáme nastrúhanú cuketu,  zalejte zeleninovým vývarom, osolíme  a okoreníme prevaríme asi 10 minú.

Kyslú smotanu zmiešame so škrobom a pridáme trochu šťavy z cukety, miešame do hladka.  Pridáme k cuketovému základu, dobre premiešame a ďalej varíme na miernom ohni.

Nakoniec pridáme nasekaný kôpor,  premiešame a  hotovo.

Podávame s fašírkami,  alebo pečeným mäsom. Vegetariánom odporúčame s vajíčkami alebo zeleninovými fašírkami.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*