Recept na LANGOŠE, ktoré poznáme z trhu! Neodolateľne dobré, miznú zo stola rýchlosťou blesku…

Cesto vám vydrží v chladničke aj niekoľko dní!

Recept  na langoše je väčšinou v každej rodine iný, tento  sa nám v poslednej dobe osvedčil. Je to veľmi jednoduché jedlo  a dá sa skladovať niekoľko dní.

Ingrediencie:

  • 85 dkg múky,
  • 2-3 dl mlieka,
  • 2 celé vajcia,
  • 5 dkg droždia,
  • 1 veľký pohár kefíru (330 g),
  • 1,5 ČL soli.

Príprava:

V 2 dl mlieka rozmiešame droždie, suroviny prelejeme do hlbokej misy a vymiesime cesto. Nemalo by byť príliš mäkké, skôr pružné (v prípade potreby pridajte ešte trochu mlieka).

Po 1,5-2 hodinách kysnutia vytvarujeme v dlani naolejovanými rukami cesto a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji za pár minút do zlatista. Dá sa niekoľko dní skladovať v mastnom vrecúšku na dne chladničky a môže sa použiť na pečenie.

Vo videu si môžete pozrieť verziu so zemiakmi, zapnite si titulky:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*