Kuracie fašírky bez múky a bez strúhanky – chutné, rýchle a výdatné jedlo!

Ak vás už omrzeli obyčajné mäsové guľky a chcete niečo oveľa lepšie a jednoduchšie na prípravu, potom musíte vyskúšať tento jednoduchý recept.

Navyše tu nebudete musieť fašírky tvarovať ani obaliť v múke či strúhanke, takže príprava týchto fašírok nezaberie viac ako 20 minút.

Ingrediencie:

  • Kuracie prsia alebo mleté ​​​​kuracie mäso – 500 g (môže byť aj morčacie)
  • 1 cibuľa (stredná)
  • Majonéza – 4 polievkové lyžice
  • Vajcia – 5 ks
  • Škrob – 5 polievkových lyžíc
  • soľ
  • korenie

Príprava:

Najprv si pomelieme kuracie mäso – na jemno pokrájajte aj  cibuľu.

Vložte 500 gramov kuracieho mäsa do misky, pridajte  soľ podľa chuti, pridáme aj  4 lyžice majonézy.
Všetko dobre premiešame a do mletého mäsa pridáme 5 vajec a  korenie. Do tejto zmesi pridávame aj 5 polievkových lyžíc škrobu. Všetko znova premiešame, aby nám vznikla homogénna zmes.
Panvicu položíme na oheň, nalejeme trochu oleja a necháme olej rozpáliť. Do panvice dáme lyžicu zmesi. Kuracie fašírky by sa mali vyprážať 2-3 minúty na každej strane. Počas tejto doby získajú príjemnú zlatistú farbu.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*