Deti sa idú za nimi potrhať, sú lepšie ako palacinky… Dozdobte ich šľahačkou a máte skvelý dezert aj pre návštevy!
Lievance môžu byť naplnené akýmkoľvek ovocím: čerešne, višne, slivky, jahody, marhule. Je to veľmi jednoduchý a chutný recept. Deti ich jednoducho milujú a z vlastnej skúsenosti vám môžem povedať, že sa hneď zjedia.
Sú veľmi jemné, nadýchané, aromatické a chutné a môžu sa podávať studené aj teplé.
Budeme potrebovať:
- Vajcia – 2 ks.
- Cukor – 1 polievková lyžica
- Soľ – asi 0,5 lyžičky
- Kefír – 300 ml
- Jedlá sóda bikarbóna- 2/3 lyžičky
- Hladká múka – 8-9 polievkových lyžíc
- Olej – 2 polievkové lyžice.
- Ovocie podľa vlastného výberu – mrazené alebo čerstvé
Spôsob prípravy:
Do veľkej misy dáme vajcia, cukor, soľ, kefír, sódu bikarbónu a všetko premiešame do hladka.
Pridáme múku a opäť miešajte do hladka. Potom pridajte olej a znova premiešajte. Cesto je hotové.
Ovocie nakrájame na kocky ( môžete použiť aj mrazené).
Na rozpálenú panvicu dáme 1 polievková lyžica oleja – palacinky nalievame lyžicou. Do stredu každej palacinky dáme nakrájané ovocie (množstvo podľa chuti).
Ovocie zalejeme lyžicou cesta, panvicu zakryte pokrievkou a placky smažíme z oboch strán na miernom ohni dozlatista.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply