Nadýchané OVOCNÉ LIEVANCE nielen pre deti- lahodné a jemné, sú zjedené za okamih!

Deti sa idú za nimi potrhať, sú lepšie ako palacinky… Dozdobte ich šľahačkou a máte skvelý dezert aj pre návštevy!

Lievance môžu byť naplnené akýmkoľvek ovocím: čerešne, višne, slivky, jahody, marhule. Je to veľmi jednoduchý a chutný recept. Deti ich jednoducho milujú a z vlastnej skúsenosti vám môžem povedať, že sa hneď zjedia.

Sú veľmi jemné, nadýchané, aromatické a chutné a môžu sa podávať studené aj teplé.

Budeme potrebovať:

  • Vajcia – 2 ks.
  • Cukor – 1 polievková lyžica
  • Soľ – asi 0,5 lyžičky
  • Kefír – 300 ml
  • Jedlá sóda  bikarbóna- 2/3 lyžičky
  • Hladká múka – 8-9 polievkových lyžíc
  • Olej – 2 polievkové lyžice.
  • Ovocie podľa vlastného výberu – mrazené alebo čerstvé

Spôsob prípravy:

Do veľkej misy dáme vajcia, cukor, soľ, kefír, sódu bikarbónu a všetko premiešame do hladka.

Pridáme múku a opäť miešajte do hladka. Potom pridajte olej a znova premiešajte. Cesto je hotové.

Ovocie nakrájame na kocky ( môžete použiť aj mrazené).

Na rozpálenú panvicu dáme  1 polievková lyžica oleja – palacinky nalievame lyžicou. Do stredu každej palacinky dáme nakrájané ovocie (množstvo podľa chuti).

Ovocie zalejeme lyžicou cesta, panvicu zakryte pokrievkou a placky smažíme z oboch strán na miernom ohni dozlatista.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*