Táto zeleninová polievka je ideálnou voľbou pre zdravé a chutné jedlo. Jemná chuť zeleniny sa dokonale spája s vôňou červenej cibule a olivového oleja a tento recept úspešne dopĺňajú zlaté krutóny so sušeným cesnakom a talianskymi bylinkami.
Starostlivo vybranú zeleninu ako zeler, mrkvu, zemiaky a batáty uvaríme do mäkka. Polievku môžeme rozmixovať na jemnú pastu a trochu povariť, aby zhustla, môžeme podľa chuti dochutiť smotanou a soľou a čiernym korením.
Ak chceme diétnu polievku, nemixujeme, len osolíme a okoreníme podľa chuti.
Potrebné ingrediencie a príprava:
- 1 červená cibuľa.
- olivový olej.
- 3 stonky zeleru.
- 2 malé mrkvy.
- 2 zemiaky.
- 2 sladké zemiaky ( batáty)
- 1,2 litra vody (6 pohárov)
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 brokolica.
- 1 cuketa.
- soľ,
- čierne korenie.
Príprava
Nakrájajte červenú cibuľu a potom ju opečte na strednom ohni na oleji.
Zeleninu očistíme, nakrájajte na drobno, pridáme k opraženej cibuli a dobre premiešame. Zalejeme vodou a zeleninový vývar prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.
Prikryte varte 35 minút, kým zelenina nezmäkne.
Kým sa polievka varí, môžete si pripraviť krutóny takto:
- 3 krajce chleba.
- Olivový olej.
- Soľ,
- sušený cesnak.
- talianske bylinky.
Chlieb nakrájajte na kocky, na panvicu dajte olej, rozohrejte ho, pridajte kocky chleba, soľ, cesnak, bylinky. Opekajte do červená.
Zelenina je pripravená! Rozmixujte uvarenú zeleninu na jemnú pastu a dobre premiešajte.
Polievku varte ešte asi 5 minút, aby polievka zhustla.
Podávajte s krutónmi. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply