Mäkučké snehové vločky. Ak ich hneď nezjete, vydržia vám v špajzi veľmi dlho!

Veľmi chutné, drobivé. Odporúčam vyskúšať.

Ingrediencie

Na cesto:

  • 20 dkg tuku,
  • 1,5 dl kyslej smotany,
  • 1 vajce,
  • 1 balíček prášku do pečiva,
  • 10 dkg práškového cukru,
  • 50 dkg múky hladkej

Na náplň:

  • 10 dkg maku alebo orechov (vlašské orechy, mandle…),
  • 10 dkg práškového cukru,
  • 0,5 dl mlieka,
  • citrónová kôra,
  • broskyňový džem ( slivkový lekvár)

Na obaľovanie:

  • 15 dkg práškového cukru.

Príprava:

Suroviny vymiesime na pružné cesto. (Najskôr v miske dôkladne premiešame suché suroviny, potom pridáme mokré.) Vyformujeme bochník, zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.

Pripravíme si plnku.

Mlieko privedieme do varu, do horúceho mlieka primiešame mak a cukor a na koniec citrónovú kôru. Dobre premiešame. Do makovej plnky pridáme na koniec slivkový lekvár.

Rovnako si pripravíme aj orechovú náplň. Do orechovej plnky nakoniec primiešame broskyňový džem.

Cesto vyberieme z chladničky, natiahneme ho na  hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme kolieska, naplníme plnkou, koliesko preložíme na polovicu a okraje dobre zatlačíme, aby plnka nevytiekla.

Pečieme na plechu na papieri na pečenie, vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 15 minút do svetlo ružová. Dávame pozor, aby sa koláčiky neprepiekli.( budú suché)

Ešte horúce koláčiky obalíme v práškovom cukre. Dobrú chuť!

Teraz som ho naplnila makom a orechmi.

K maku som pridala slivkový lekvár a k orechom marhuľový.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*