Nikdy som nejedol také chutné cestoviny: Slávny recept na Alfredo fettuccine s kuracími prsiami!

Toto je recept na lahodné krémové cestoviny, ktoré si môžete pripraviť aj doma bez toho, aby ste museli chodiť do reštaurácie.  Je to jednoduché a skvelé na večeru! Vaša rodina to bude milovať!

Ingrediencie:

  •  kuracie prsia – 450 g (2 kusy)
  •  huby – 200 g ( napr. šampiňóny)
  •  soľ,
  • čierne korenie
  • cestoviny Fettuccine – 250 g
  • 3 strúčiky cesnaku
  • smotana – 450 ml
  • parmezán – 70 g
  • petržlen
  • olivový olej alebo maslo – 3 polievkové lyžice
  • cibuľa – 1 ks

Tipy

  •  Ak vynecháte parmezán, pridajte viac soli
  • Ak nepoužívate maslo, môžete ho nahradiť olivovým olejom

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké rezance, na panvicu dáme olej, rozohrejeme a pridáme nakrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme, opečieme do ružová asi 5-7 minút. Upečené mäso preložíme na tanier.

Do hrnca dáme variť vodu na cestoviny, privedieme do varu, pridáme cestoviny, osolíme a uvaríme Al Dente.

Na panvicu dáme trochu oleja, kúsok masla a rozohrejeme. Cibuľu nakrájame na jemno, dáme do panvice a opražíme asi 2-3 minúty, Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, pridáme k cibuli a dusíme asi 5-7 minút.

Cesnak nakrájame na jemno a pridáme na panvicu k hubám a podusíme asi 1 minútu.

Smotanu prilejeme k hubám a za stáleho miešania varíme asi 4-5 minút. Osolíme, okoreníme podľa chuti.

Parmezán nastrúhame a pridáme do smotanovej omáčky, povaríme 2-3 minúty, teraz pridáme opečené kuracie mäso a povaríme ešte asi 4-5 minút.

Petržlenovú vňať nakrájame na jemno, pridáme do omáčky, premiešame, necháme minútku povariť.

K hotovej omáčke pridáme uvarené cestoviny, fettuccine, premiešame. Podávame ešte teplé.

Cestoviny môžeme pred podávaním ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*