Perfektný recept na domáci krémeš, s ktorým nie je veľa práce!
Ingrediencie:
- 2 pláty lístkového cesta
- 250 ml šľahačkovej smotany
Na krém:
- 500 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 4 polievkové lyžice hladkej múky
- 10 lyžíc cukru
- 1 vrecko vanilkového cukru
Na vrchole:
- 150 g práškového cukru
Príprava:
Oba pláty lístkového cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske, popicháme vidličkou a pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 5-8 minút, kým nezískajú peknú ružovú farbu. Necháme vychladnúť.
Krém:
Múku zmiešame so 100 ml studeného mlieka. Zvyšné mlieko, žĺtok, cukor a vanilkový cukor zmiešame a na miernom ohni za stáleho miešania privedieme do varu. Keď začne vrieť, pridáme múku rozmiešanú v mlieku a za stáleho miešania varíme do hustá. Necháme vychladnúť a vyšľaháme na jemný krém.
Prvý upečený plát položíme na spodok plechu, navrstvíme krém a zarovnáme.
Studenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Šľahačku navrstvíme na krém a zarovnáme. Na vrch položíme druhý plát lístkového cesta a posypeme práškovým cukrom.
Hotový krémeš odložíme na 2-3 hodiny do chladničky, bude sa nám ľahšie krájať.
TIP:
Jeden plát lístkového cesta si môžeme nakrájať na kocky a až potom upečieme. Upečené a vychladnuté kocky lístkového cesta uložíme na vrch koláča, uľahčíme si tak krájanie.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply