Babičkine MAKOVÉ, TVAROHOVÉ a ORECHOVÉ koláčiky z kysnutého cesta! Malá sýta pochúťka, výborná na dlhé večery…

Počas dlhých večerov sa každý rád vkradne do kuchyne  a zahryzne sa do lahodných koláčikov. Teraz vám ukážeme veľmi jednoduchý a úžasne recept, ktorým očaríte celú rodinu.

Ingrediencie

  • 1 kg hladkej múky,
  • 1 kocka droždia
  • 1 malá kyslá smotana,
  • 350 g  tuku
  • 3-4 lyžice cukru,
  • trochu soli.

Môžeme pridať 1  vanilkový cukor a citrónovú kôru  z jedného citróna:)

Príprava

Múku zmiešame z cukrom a soľou, pridáme droždie a tuk a všetko rozdrobíme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.

Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, vyvaľkáme na hrúbku asi pol cm a vykrajujeme kolieska ako na šišky.

Naplníme makovou, tvarohovou, orechovou náplňou alebo slivkovým, marhuľovým lekvárom,  podľa chuti.

Koláčiky preložíme na polovicu a okraje dobre zatlačíme prstami. Uložíme na plech na papier na pečenie a necháme vykysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C do ružová.

Upečené koláčiky posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*