Suroviny
- 200 g čokolády
- 150 g maku
- 150 g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 2 jablká
- 4 vajcia
- 3 lyžice oleja
- 250 ml kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Postup:
Jablká umyjeme , ošúpeme a buď to nastrúhame na hrubom strúhadle, alebo nakrájame na drobné kocky.
Zmiešame si cukor , vanilkový cukor smotanu a vajcia.Potom primiešame múku s práškom do pečiva a s makom.Nakoniec vmiešame nakrájané či nastrúhané jablká.
Cesto vylejeme na plech na pečenie vyložený s papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 35 – 40 minút.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a primiešame k nej olej..Potom nalejeme na upečený koláčik a necháme vychladnúť. Odložíme do chladničky nech čokoláda zatuhne a až potom nakrájame.
Leave a Reply