5 potravín, ktoré najviac ničia rakovinové bunky. Začnite ich jesť ešte dnes!

Rakovina je skupina ochorení charakterizovaných abnormálnym rastom buniek. Má viac ako 100 rôznych typov klasifikovaných podľa typu postihnutej bunky.

Počas jej tvorby v tele prechádza proces nazývaný angiogenéza.

Tento proces však neprestáva rásť – v skutočnosti sa angiogenéza aktivuje vždy, keď trpíme poranením, a telo potrebuje obnoviť akýkoľvek typ krvnej cievy.

Tento proces je však spojený s rakovinou.

Angiogenéza je regulovaná aktivátormi a inhibítormi.

Všetci odborníci súhlasia s tým, že rakovina je spojená s inhibítormi, ale aktivátori sú zodpovední za podporu a zvýšenie rastu cievnych buniek, takže je možné vytvoriť nové krvné cievy.

Nasledujúcich 5 potravín môže pomôcť bojovať proti rakovine:

Káva a zelený čaj
Pite každý deň zelený čaj a kávu, pretože to môže zastaviť angiogenézu a predchádzať rakovine.

Výťažok z čučoriedok a maliny
Obidve bobule obsahujú fytochemikálie, ktoré majú silné protinádorové vlastnosti a poskytujú plodu tmavú farbu. Okrem toho, čučoriedky a maliny môžu znížiť oxidačný stres a zabrániť angiogenéze.

Paradajky
Paradajky sú bohaté na lykopén, silný antioxidant, ktorý môže zabrániť angiogenéze. Podľa štúdie uskutočnenej na Harvardskej zdravotníckej škole ľudia, ktorí používajú paradajky, znižujú riziko vzniku rakoviny prostaty o 50%.

Kurkuma
Kurkuma a jej účinná látka kurkumín môže zastaviť angiogenézu a zabrániť vzniku rakoviny.

Cibuľa a cesnak
Majú silné antibakteriálne, antiparazitické, antivírusové, protinádorové a antiangiogénne vlastnosti, takže by ste ste ich mali mať v jedálničku každý deň.

Zdieľajte tieto rady aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*