Najlepšie šúlance s makom od babičky: Recept, ktorý Vás zahreje pri srdiečku a od taniera sa neodtrhnete!

Zemiakové šúlance s makom. Spomínate si? Babičkina klasika! V lacnejšej verzii môžete namiesto maku použiť suchú praženú strúhanku. Na záver túto dobrotu korunuje cukor a maslo. Tak si s nami zaspomínajte na sladkú minulosť!

Budete potrebovať:

  • 600 g zemiakov, predvarených v šupke, vychladnutých a jemne nastrúhaných
  • 250 g hrubej múky
  • 1 vajce
  • makové semienka
  • cukor
  • maslo

Ako ho pripraviť:

Zo zemiakov, múky a vajíčka rýchlo vypracujeme cesto a pomúčenými rukami tvarujeme šúlance. Vložte ich (po niekoľkých) do vriacej, mierne osolenej vody a varte asi 3-4 minúty.

Uvarené šúlance vyberte z vody pomocou dierkovanej naberačky a položte ich na tanier. Posypte ich makom alebo opečenou strúhankou a posypte cukrom a rozpusteným maslom.

Mňamka! 😋

Ak sa Vám tento super recept páči, zdieľajte ho so svojími priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*