Zemiakové šúlance s makom. Spomínate si? Babičkina klasika! V lacnejšej verzii môžete namiesto maku použiť suchú praženú strúhanku. Na záver túto dobrotu korunuje cukor a maslo. Tak si s nami zaspomínajte na sladkú minulosť!
Budete potrebovať:
- 600 g zemiakov, predvarených v šupke, vychladnutých a jemne nastrúhaných
- 250 g hrubej múky
- 1 vajce
- makové semienka
- cukor
- maslo
Ako ho pripraviť:
Zo zemiakov, múky a vajíčka rýchlo vypracujeme cesto a pomúčenými rukami tvarujeme šúlance. Vložte ich (po niekoľkých) do vriacej, mierne osolenej vody a varte asi 3-4 minúty.
Uvarené šúlance vyberte z vody pomocou dierkovanej naberačky a položte ich na tanier. Posypte ich makom alebo opečenou strúhankou a posypte cukrom a rozpusteným maslom.
Leave a Reply