Adventný kalendár z perníčkov: Vaše ratolesti ho budú milovať a vy tiež!

Vyrobte si rýchly a extra jedlý adventný kalendár z perníkov!

Budete potrebovať:

Na perník:

  • 50 g medu
  • 60 g masla
  • 2 celé vajcia
  • pol čajovej lyžičky perníkového korenia
  • (+ 1 žĺtok a trochu mlieka na potretie hotového perníka)

Na bielkovú polevu

  • 1 vaječný bielok
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • 150-200 g práškového cukru (v závislosti od veľkosti bielka)

Ako ho pripraviť:

  1. Zmes na perníky zmiešame s perníkovým korením, pridáme 60 g vychladnutého rozpusteného masla, 50 g medu a 2 vajcia, opatrne zapracujeme nožom a vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny.
  2. Cesto vyberte z chladničky a nechajte ho 5-10 minút odpočívať. Na pomúčenej doske vyvaľkajte 5-7 mm hrubý plát a vykrajujte rôzne tvary. Na plech položte papier na pečenie a perník pečte 6 až 8 minút v rúre vyhriatej na 185 °C.
  3. Hneď po vybratí z rúry potrite perník žĺtkom rozšľahaným v troche mlieka. Perník sa potom krásne leskne a zakryje aj praskliny a drobné nerovnosti vzniknuté počas pečenia. Po vychladnutí ozdobte polevou, najlepšie bielkovou, ktorá perník ešte viac zmäkčí.
  4. Na polevu vyšľaháme 150-200 g práškového cukru, pridáme 1 bielok a lyžičku citrónovej šťavy a vyšľaháme do tuha.
  5. Pred zdobením najprv vyskúšajte, či je poleva dostatočne hustá, nie riedka a tuhá. Ak je príliš riedka, pridajte cukor; zrieďte ju trochou citrónovej šťavy.

Páči sa Vám  tento recept? Zdieľajte ho aj so známymi 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*