Lahodné, mäkké a šťavnaté palacinky si vyžadujú dobrý recept, teda pridanie niektorých tajných ingrediencií do už klasického receptu – múky, vajec, soli, cukru a mlieka.
Aby boli zakaždým dokonalé, treba do zmesi pridať aj trochu sódy bikarbóny.
Ingrediencie:
- 1 vajce
- 200 ml mlieka
- 250 ml vody
- 200 gramov hladkej múky
- štipka soli
- 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
- 2 polievkové lyžice oleja
- Olej na vymastenie panvice
Príprava:
Zmiešajte všetky tekuté prísady okrem oleja, potom pridajte múku, soľ a sódu bikarbónu. Zmes dobre prešľaháme, aby nezostali žiadne hrudky. Na konci pridajte olej a všetko znova premiešajte.
Nechajte rozpáliť panvicu, naolejujte ju a pečte palacinky z oboch strán do ružova. Poukladajte ich jednu na druhu, vydržia dlhšie teplé a na druhý deň budú rovnako mäkké a chutné.
Palacinky naplníme sladkou alebo slanou plnkou podľa želania.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply