
Šišky neabsorbujú mastnotu a trik nie je v obrúskoch, na ktoré ich vyložíme po upečení.
Šišky nám pripomínajú detstvo, keď nás staré mamy vítali teplým a sladkým pečivom, ktoré voňalo už od vchodových dverí. Mäkké a vzdušné sú obľúbené pre každého a ich jedinou nevýhodou je, že sú vyprážané vo veľkom množstve oleja, takže môžu byť dosť mastné.
Totiž, ak do cesta pridáte prášok do pečiva alebo sódu bikarbónu, nenasiakne olej, no o tomto triku vie väčšina gazdiniek. Tiež musí byť dobre zohriatý olej, pretože tak cesto neabsorbuje nadbytok oleja.
Ale je tu ešte jedna ingrediencia, o ktorej veľa ľudí nevie, a to je alkohol, ktorý sa pridáva do cesta.
Ak pridáte len jednu lyžicu silnejšieho alkoholu (napr. vodky alebo koňaku), výsledok bude dokonalý. Cesto nenasaje olej a bude vzdušné a mäkké.
Počuli ste už o tomto kuchárskom triku? Napíšte nám komentár! Zdieľajte tento príspevok aj s priateľmi!
Leave a Reply