100 ročný recept na babičkin tvarožník s višňami! Chutný a jednoduchý koláč, ktorý nikdy neomrzí…

Na cesto:

  • 250 g masla
  • 250 g cukru
  • 1 vrecko/sáčky vanilkového cukru
  • 1 vajce (vajcia)
  • štipka soli
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 500 g múky

Na polevu:

  • 1 kg tvarohu
  • 1 vrecúško vanilkového pudingu v prášku
  • 200 g cukru
  • 1 vajce (vajcia)
  • ½ citróna, len šťava
  • 1 pohár čerešní, odkvapkaných alebo akékoľvek pripravené ovocie

Príprava:

  1. Rozpustite maslo a nechajte ho vychladnúť. Na prípravu cesta zmiešajte všetky prísady na cesto pomocou háku na cesto, kým sa cesto nestane drobivým. Vyhraďte si 1/4 cesta. 3/4 cesta rovnomerne natlačte na plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Prísady na polevu okrem ovocia dobre premiešajte a rozotrite na cesto. Na vrch položte ovocie podľa vlastného výberu a zvyšok cesta rozotrite na vrch ako omrvinky.
  3. Pečte v predhriatej rúre pri 175 stupňoch 30 – 35 minút na strednom rošte.

Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojími priateľmi. 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*