Ingrediencie:
- 220 g polohrubej múky
- 150 g mletých lieskových orieškov
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200 g studeného masla
Poleva:
- 200 g tmavej čokolády
- 2 lyžice oleja
Postup:
1.
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme 1 hodinu v chladničke.
Vytvarujeme valčeky na hrúbku a dĺžku prsta, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 100°C asi 15 minút. Upečené tyčinky necháme vychladnúť.
2.
Čokoládu nasekáme a roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej a vymiešame do leskla. Vychladnuté tyčinky namáčame v čokoládovej poleve z oboch koncov, necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Leave a Reply