Ingrediencie:
Piškótové cesto:
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
Krém:
- 1 liter mlieka
- 3 vanilkové pudingy
- 10 lyžíc cukru
- 3 kyslá smotana
Ešte budeme potrebovať:
- 200 ml broskyňový alebo marhuľový kompót
- 200 ml studenej smotany na šľahanie 33%
Postup:
Vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, opatrne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri 180 C do ružová, urobíme si test ihlou.
Horúci plát polejeme šťavou z broskyňového kompótu a poukladáme na ňu broskyne alebo marhule nakrájame na polovice alebo štvrtky, podľa vlastného uváženia.
Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding, do ešte horúceho pudingu pridáme 3 kyslé smotany, dobre premiešame a ihneď nalejeme na koláč. Necháme dobre vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku. Šľahačku navrstvíme na vychladnutý a stuhnutý koláč.
Dobrú chuť!
Leave a Reply