Krémový ovocný koláč s broskyňami: Chutný a veľmi jednoduchý na prípravu!

Ingrediencie:

Piškótové cesto:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva

Krém:

  • 1 liter mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 10 lyžíc cukru
  • 3 kyslá smotana

Ešte budeme potrebovať:

  • 200 ml broskyňový alebo marhuľový kompót
  • 200 ml studenej smotany na šľahanie 33%

Postup:

Vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, opatrne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu  pri 180 C do ružová, urobíme si test ihlou.
Horúci plát polejeme šťavou z  broskyňového kompótu a poukladáme na ňu broskyne alebo marhule nakrájame na polovice alebo štvrtky, podľa vlastného uváženia.

Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding, do ešte horúceho pudingu pridáme 3 kyslé smotany, dobre premiešame a ihneď nalejeme na koláč. Necháme dobre vychladnúť.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku. Šľahačku navrstvíme na vychladnutý a stuhnutý koláč.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*