
Pečieme ho najmä cez sviatky a garantujeme vám, že lepší dezert ste nejedli!
1 pohár = 2 dcl
Ingrediencie:
- 2,5 pohára polohrubej múky
- 1 pohár cukru
- 2 lyžice medu
- 2 poháre mlieka
- 5 lyžíc oleja
- 2 -3 polievkové lyžice džemu alebo lekváru
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžica perníkového korenia
Ešte budeme potrebovať:
- 10 dkg horkej čokolády
- 5 lyžíc džemu podľa chuti
Poleva:
- 100g tmavej čokolády
- 5 dkg margarínu
- 2 lyžice oleja
Postup:
V mise zmiešame múku, cukor, perníkové korenie, zmiešame mlieko, med a olej, pridáme k múčnej zmesi a premiešame, nakoniec primiešame džem a vymiešam do homogénnej zmesi. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dva tenké platy.
100 g horkej čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli, do čokolády pridáme 5 lyžíc džemu a vymiešame do hladka, touto zmesou natrieme spodný plát. Necháme 15 minút odstať, kým čokoládový krém trochu stuhne, Na vrch položíme druhý plát a jemne zaťažíme.
Tmavú čokoládu a margarín rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej, vymiešame do hladka. Polevou polejeme vrch koláča. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply