Túto dobrotu musíte vyskúšať: Čokoládový koláčik s ríbezľovým džemom a lahodou náplňou – hotové nebo!

Toto je recept na jeden z najchutnejších koláčov, aké existujú. Tento koláč jednoducho musíte ochutnať.

Potrebujete:

*rozmery na veľký plech s rozmermi približne 25×35 cm

***veľkosť hrnčeka je 250 ml***

Cesto:

  • 3/4 hrnčeka vody
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 4 plné polievkové lyžice kakaa
  • 6 vajec
  • 1/3 hrnčeka cukru
  • 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1,5 čajovej lyžičky sódy
  • 2 hrnčeky celozrnnej múky na koláče

Tvarohová plnka

  • 750 g mletého tvarohu
  • 300 g masla
  • vanilkový cukor
  • 1 hrnček práškového cukru

Krém z mascarpone

  • 500 ml 36% krému
  • 1/3 hrnčeka práškového cukru
  • 250 g syra mascarpone
  • 2 poháre ríbezľového džemu
  • dezertná čokoláda na posypanie torty

Najskôr si pripravte kakaový základ na koláč. Do hrnca dajte olej, cukor, vodu a kakao, premiešajte a uvarte. Po zovretí zmes ochlaďte.

  1. Oddeľte žĺtky od bielkov a tie vyšľahajte do tuhej peny.
  2. V samostatnej miske vyšľahajte žĺtky s 1/3 hrnčeka cukru do peny. Pridajte vychladnutú kakaovú hmotu. Zmiešajte. Pridajte celozrnnú múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu – miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Nakoniec pridajte bielky – jemne miešajte lyžicou, kým sa nespoja.
  3. Dno formy vyložte papierom na pečenie a rozotrite cesto. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov, ohrievajte hore a dole bez tepelnej cirkulácie. Pečte 35-40 minút. Koláč počas pečenia krásne vykysne. Koláč nechajte vychladnúť a rozrežte ho na dve časti.

Tvarohová plnka

***Pred prípravou vyberte tvaroh a maslo z chladničky.

  1. Maslo izbovej teploty vyšľahajte s práškovým cukrom do peny a potom postupne, stále miešajúc, pridávajte tvaroh.
  2. Prvý základ kakaového koláča potrieme ríbezľovým džemom (koláč je vlhký a mäkký, nie je potrebné ho namáčať).
  3. Na džem rozotrite tvarohový krém a prikryte ho druhou vrstvou upečeného cesta.
  4. Druhý kakaový základ potrieme ríbezľovým džemom.
  5. Tortu vložte do chladničky a pripravte krém. Dobre vychladenú 36% smotanu dáme do misy a vyšľaháme, keď mierne zhustne, pridáme práškový cukor a syr mascarpone – všetko miešame, kým úplne nezhustne.
  6. Na ríbezľový džem rozotrite krém a zarovnajte ho. Koláč posypte strúhanou horkou alebo dezertnou čokoládou.
  7. Koláč dajte na noc do chladničky, aby sa chute spojili.

Na druhý deň sa torta krásne rozkrája, je veľmi stabilná, vyzerá krásne a naozaj chutí skvele. Toto je jeden z tých koláčov, ktoré jednoducho musíte urobiť. Nie je príliš sladký, je mäkký a šťavnatý.

V priloženom videu si možete pozrieť jeho prípravu krok za krokom:)

Zdieľajte aj so svojími priateľmi ❤

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*