Úžasní Vianoční ježkovia s orechami a čokoládou! Sú ozdobou každého sviatočného stola a chutia báječne…

Dnes vám prinášam recept na chutné, krásne koláčiky v tvare ježkov. Sú to chrumkavé, lahodné sušienky s čokoládou a orechmi.
Sú ideálne pre deti alebo na rodinné stretnutia. Veľmi jednoduchá výroba.

Potrebujete:

* z uvedených pomerov som dostala približne 40 ježkov

Cesto:

  • 170 g mäkkého masla
  • 75 g práškového cukru
  • polovica čajovej lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1 vaječný žĺtok
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 400 g celozrnnej múky na pečivo + posýpka
  • 1 PL 18% kyslej smotany

Dekorácia:

  • 50 g mliečnej čokolády
  • približne 150 g nasekaných alebo mletých vlašských orechov

Príprava:

  1. Do misky pridajte zmäknuté maslo a práškový cukor a vymiešajte ich do hladka.
  2. Potom pridajte vajce, žĺtok a smotanu a pokračujte v miešaní.
  3. Nakoniec pridajte soľ, prášok do pečiva a preosiatu múku a vypracujte cesto. Malo by byť nelepivé a poddajné. Ak sa lepí, poprášte ho múkou.
  4. Z cesta odtrhnite kúsok veľkosti vlašského orecha, vytvorte guľu a potom ju na jednej strane sploštite, čím získate tvar slzy. Mierne ich vyrovnajte a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Pečieme asi 15 minút pri teplote 180 stupňov Celzia, kým nie sú svetlo zlatohnedé.

Sušienky pekne vykysnú.

Potom roztopte čokoládu, rozotrite ju na sušienku a vpredu nechajte miesto na oči a nos, obalte v orechoch a pomocou špáradla urobte čokoládové oči a nos.

Skladujte v chladničke.

Nezabudnite zdieľať a dobrú chuť 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*