Babičkina čerešňová štrúdľa s krupicou! Zo stola vždy zmizne rýchlosťou blesku…

Ingrediencie:

Cesto:

  • asi 700 g hladkej múky
  • 1 kocka čerstvého droždia + lyžička cukru
  • 1 dl teplého mlieka
  • 1 pohár jogurtu – izbovej teploty
  • 1 dl oleja
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice cukru

Náplň:

  • 8 dl  mlieko
  • 80 g biela čokoláda
  • 8 lyžíc krupice,
  • 8 lyžíc cukru
  • 2 vajcia
  • 2 vanilkový cukor
  • 600 g odkôstkovaný čerešňový kompót
  • mleté maslové sušienky

Ešte potrebujeme:

  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Pripravíme si kvások. Teplé mlieko, zmiešame s droždím a 1 lyžičkou cukru. Kvások necháme 15-20 minút nakysnúť.

Preosiatu múku zmiešame s jogurtom, olejom, vajcami a cukrom. Dobre vymiešame, cesto musí byť mäkké a nelepivé, ak treba môžeme dodať ešte trochu múky. Cesto zakryjeme fóliou a odložíme na noc do chladničky.

Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a krupice uvaríme kašu, odstavíme zo sporáka a po jednom primiešame vajcia, dobre zamiešame, nakoniec pridáme bielu čokoládu, dobre premiešame. Krém necháme vychladnúť.

Na druhý deň vyvaľkáme a natiahneme na dva tenké pláty. Na dve štrúdle. Natrieme krupicovým krémom, posypeme odšťavenými vykôstkovanými čerešňami. Čerešne jemne zatlačíme, posypeme mletými maslovými sušienkami, štrúdľu zvinieme. Štrúdle položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri  180 stupňov  asi 30-35 minút, pekne do ružová. Pred dopečením štrúdľu potrieme 2-3x olejem. Hotovú štrúdľu necháme vychladnúť.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*