Čoraz častejšie sa obraciame na prírodné produkty. Jedným z nich je včelí peľ, ktorý je čoraz obľúbenejší. Aké sú jeho vlastnosti a kedy je najvhodnejšie ho použiť?
1. Suplementácia včelím peľom
Peľ zbierajú včely. Keď sa hmyz vráti do úľa, časť peľu spadne z nôh a potom ide do špeciálnych záchytov inštalovaných včelármi.
Včelí peľ obsahuje množstvo živín a cenných zlúčenín. Nájdeme v ňom:
- katechíny,
- flavonoidy,
- vitamíny,
- minerály
- aminokyseliny
- nenasýtené mastné kyseliny
Suplementácia peľom dodá telu vitamíny skupiny B, ako aj vitamín C, D, E, železo, horčík, vápnik, zinok, selén a kremík . Tým však jeho vlastnosti nekončia.
2. Produkt s mnohými výhodami
Užívanie včelieho produktu posilní imunitný systém vďaka jeho antibakteriálnym a protiplesňovým vlastnostiam . Je ideálny pri prechladnutí, po chorobách a pre ľudí s anémiou.
Antioxidačné a protizápalové vlastnosti peľu zlepšia prácu tráviaceho systému, znížia cholesterol, podporia činnosť srdca, znížia riziko aterosklerózy a priaznivo vplývajú na funkciu pečene.
Suplementácia peľu môže pomôcť v boji s nadbytočnými kilogramami a tiež zlepšiť náladu, dodať energiu, znížiť stres, pomôcť vyčistiť a zvlhčiť pokožku a zjemniť vrásky.
Hoci ide o produkt prírodného pôvodu, neodporúča sa každému. V prvom rade by sa mu mali vyhýbať alergici a tehotné a dojčiace ženy . A ako ho použiť? Stačí rozpustiť lyžičku peľu v pohári vlažnej vody s trochou medu a vypiť.
Zmes sa môže podávať deťom starším ako tri roky . Tiež stojí za to pamätať na skladovanie peľu v tesne uzavretej nádobe mimo vlhkosti a zdrojov svetla.
Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply