Orechové trojuholníky! Recept ma naučila moja mama a okamžite sme si ich obľúbili…

Perfektný recept na orechové trojuholníky! Zamilovala si ich celá rodina a aj každá návšteva si pýta recept. Pečieme ich najmä cez sviatky.

Ingrediencie:

Základné cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 malá lyžička prášku do pečiva
  • 130 g cukru
  • 2 vrecúška vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 130 g masla

Na natretie:

  • 4 veľké lyžice marhuľového džemu

Krém:

  • 200 g masla (margarínu)
  • 200 g cukru
  • 2 vrecúška vanilkového cukru
  • 4 veľké lyžice vody
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 200 g nahrubo nasekaných vlašských orechov

Poleva na namáčanie:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 2 lyžice oleja

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme na dosku. V strede urobíme priehlbinu, do ktorej dáme cukor, vanilkový cukor, vajíčka a vymiešame husté cesto. Pridáme kúsky studeného masla (margarínu) a vymiešame hladké  nelepivé cesto, cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na asi 30 minút.

Cesto rozvaľkáme na jemne vymastený a múkou vysypaný plech.

Cesto natrieme marhuľovým džemom.

Na panvici zmiešame maslo, cukor a vanilkový cukor s vodou, privedieme do varu, pridáme pomleté aj nasekané orechy.

Hotový krém necháme vychladnúť, potom ho rozotrieme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.

Upečený koláč necháme mierne vychladnúť, potom ho nakrájame na štvorce 8*8 cm.

Potom rozrežeme každý štvorec na dva rovnaké trojuholníly.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vymiešame s olejom do leskla. Oba ostré roky trojuholníkov namáčame do čokoládovej polevy.

Trojuholníky odložíme na rošt, kým stuhne čokoláda.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*