Perfektný recept na orechové trojuholníky! Zamilovala si ich celá rodina a aj každá návšteva si pýta recept. Pečieme ich najmä cez sviatky.
Ingrediencie:
Základné cesto:
- 300 g hladkej múky
- 1 malá lyžička prášku do pečiva
- 130 g cukru
- 2 vrecúška vanilkového cukru
- 2 vajcia
- 130 g masla
Na natretie:
- 4 veľké lyžice marhuľového džemu
Krém:
- 200 g masla (margarínu)
- 200 g cukru
- 2 vrecúška vanilkového cukru
- 4 veľké lyžice vody
- 200 g mletých vlašských orechov
- 200 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
Poleva na namáčanie:
- 100 g tmavej čokolády
- 2 lyžice oleja
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme na dosku. V strede urobíme priehlbinu, do ktorej dáme cukor, vanilkový cukor, vajíčka a vymiešame husté cesto. Pridáme kúsky studeného masla (margarínu) a vymiešame hladké nelepivé cesto, cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na asi 30 minút.
Cesto rozvaľkáme na jemne vymastený a múkou vysypaný plech.
Cesto natrieme marhuľovým džemom.
Na panvici zmiešame maslo, cukor a vanilkový cukor s vodou, privedieme do varu, pridáme pomleté aj nasekané orechy.
Hotový krém necháme vychladnúť, potom ho rozotrieme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.
Upečený koláč necháme mierne vychladnúť, potom ho nakrájame na štvorce 8*8 cm.
Potom rozrežeme každý štvorec na dva rovnaké trojuholníly.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vymiešame s olejom do leskla. Oba ostré roky trojuholníkov namáčame do čokoládovej polevy.
Trojuholníky odložíme na rošt, kým stuhne čokoláda.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply