Rýchle, chutné, šťavnaté… získajú si vás už po prvom súste!
Ingrediencie:
Cesto:
- 5 vajec
- 5 lyžíc cukru
- 200g mletých vlašských orechov
- 3 lyžice polohrubej múky
- 1 balíček na pečivo
Sirup:
- 500 ml vody
- 250 gramov cukru
- 1 vanilkový cukor
Krém:
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 400 g mliečnej čokolády
- 100 g čokolády na varenie
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vlašské orechy, múku a zľahka premiešame, vylejeme na hlboký, vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 C asi 15 minút.
Z vody, cukru a vanilkového cukru uvaríme sirup. Necháme vychladnúť!
Upečený a vychladnutý plát, zalejeme ju vychladnutým sirupom.
Smotanu zohrejeme( nesmie vrieť), pridáme mliečnu čokoládu aj tmavú čokoládu na varenie, miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a smotana nezhustne.
Krém nalejeme na plát, zarovnáme, necháme dobre vychladnúť a stuhnúť, môžeme koláč odložiť do chladničky. Dobrú chuť!
Užitočná rada: ak je plnka riedka, nezľaknite sa, dajte ju na pol hodiny do mrazničky, po vybratí z mrazničky zhustne a po cca 10 minútach pri izbovej teplote za miešania začne hustnúť.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply