Ingrediencie:
Cesto:
- 5 bielkov
- 150 g. cukor
- 150 g. kokosová múčka
- 2 lyžice polohrubej múky
Poleva:
- 200 g. čokolády
- 4 polievkové lyžice oleja.
Krém:
- 4 dl + 1 dl. mlieka
- 5 žĺtkov
- 1 balíček vanilkový puding
- 250 g maslo
- 150 g práškového cukru
Ešte budeme potrebovať:
- 50-100 g. kokosové vločky
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, za stáleho šľahania postupne pridávame cukor, keď sa cukor roztopí, pomaly pridávame kokosovú múčku zmiešanú s múku, opatrne premiešame.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 15-20 minút do zlatista. Plát necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s olejom, vymiešame do leskla. Polevu nalejeme na vychladnutý plát a rovnomerne ju rozotrieme. Čokoládu necháme dobre stuhnúť.
Krém:
V 1 dl mlieka vyšľaháme žĺtka a pudingový prášok.
4 dl mlieka dáme variť, keď mlieko zovrie pridáme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý puding. Puding necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, zmiešame s vychladnutým pudingom, dobre vymiešame.
Krém rovnomerne rozotrieme na kokosový plát( čokoládová poleva musí byť stuhnutá).
Posypeme kokosom a dáme na 2 hodiny do chladničky. Nakrájajte na kocky alebo obdĺžniky, vychutnajte si pravú chuť Rafaello. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply