Krémové Rafaelo rezy! Úžasný koláčik, ktorý ulahodí každému…

Ingrediencie:

Cesto:

  • 5  bielkov
  • 150 g. cukor
  • 150 g. kokosová múčka
  • 2 lyžice polohrubej múky

Poleva:

  • 200 g. čokolády
  • 4 polievkové lyžice oleja.

Krém:

  • 4 dl + 1 dl. mlieka
  • 5 žĺtkov
  • 1 balíček vanilkový puding
  • 250 g maslo
  • 150 g práškového cukru

Ešte budeme potrebovať:

  • 50-100 g. kokosové vločky

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, za stáleho šľahania postupne pridávame cukor,  keď sa cukor roztopí, pomaly pridávame kokosovú múčku zmiešanú s múku, opatrne premiešame.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 15-20 minút do zlatista. Plát necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s olejom, vymiešame do leskla. Polevu nalejeme na vychladnutý plát a rovnomerne ju rozotrieme. Čokoládu necháme dobre  stuhnúť.

Krém:

V 1 dl mlieka vyšľaháme žĺtka a pudingový prášok.

4 dl mlieka dáme variť, keď mlieko zovrie pridáme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý puding. Puding necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, zmiešame s vychladnutým pudingom, dobre vymiešame.

Krém rovnomerne rozotrieme na kokosový plát( čokoládová poleva musí byť stuhnutá).

Posypeme kokosom a dáme na 2 hodiny do chladničky. Nakrájajte na kocky alebo obdĺžniky, vychutnajte si pravú chuť Rafaello. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*