Ukážeme vám jednoduchý recept, ako si vyrobiť maslo sami doma.
INGREDIENCIE:
- 500 ml smotana na šľahanie (33 %)
POSTUP:
Pripravíme si väčšiu misu, do ktorej vylejeme smotanu na šľahanie.
Ručným šľahačom šľahačku šľaháme, až kým sa nám nezačne meniť na maslo. Celý proces trvá cca 10 až 15 minút. Vznikne nám maslo a cmar.
Pripravíme si druhú misu, na ktorú dáme sitko vystlané textíliou. Cez ňu precedíme maslo s cmarom. Následne z masla poriadne „vyžmýkame“ zvyšný cmar. Cmar môžeme ďalej použiť.
Maslo môžeme ešte niekoľkokrát premyť v studenej vode. Zvýšime tak trvanlivosť masla a vyhneme sa prípadnému zhorknutiu.
Maslo sformujeme do požadovaného tvaru a dáme do chladničky.
Do hotového masla si podľa chuti môžete primiešať ešte soľ, čerstvé bylinky, korenie…
Leave a Reply