V roku 1860 táto rakúska torta dobyla celý svet! Odvtedy sa SACHEROVA TORTA pečie dodnes a patrí medzi najlepšie torty…

Nepoznáme nikoho, kto by nemal rád Sacherovu tortu. Prvýkrát túto tortu upiekli v Rakúsku pred pár storočiami a dodnes patrí medzi obľúbené torty.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 150 g masla
  • 100 g tmavej  čokolády
  • 4 vajcia
  • 120 g  cukru
  • 120 g  hladkej múky
  • 1 ČL škorice
  • 20 g kakaa
  • 80 g  nasekaných vlašských orechov
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

Na náplň:

  • 200 g  marhuľového džemu

Na polevu:

  • 100 ml smotany 30 %
  • 100 g čokolády

Postup:

Čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli. Čokoládu po vychladnutí necháme mierne vychladnúť. Vajcia vymiešame s cukrom do peny, za stáleho miešania postupne po troche primiešame rozpustenú čokoládu.

Múku zmiešame so škoricou, kakaom, nasekanými orechmi a sódou bikarbónou.  Zmiešame s vajíčkovo čokoládovou zmesou. Vymiešame do hladka.

Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 25 minút.

Upečený plát necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie.  Plát  rozdelíme na dve police, polovicu koláča natrieme marhuľovým džemom, položíme na vrch druhú polovicu plátu a opäť natrieme džemom.

Čokoládu rozpustíme so smotanou vo vodnom kúpeli, vymiešame do hladka.

Koláč  polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť! Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa Vám tento recept páčil! Zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*