Prináša úľavu žilám a pomáha zbaviť sa pocitu ťažkých nôh. Stačí len pár kvapiek!

Sezóna týchto jesenných pokladov práve začala. Stojí za to ich použiť a pripraviť tinktúru, ktorá má osobitný účinok na obehový systém. Na jeho prípravu sú potrebné len dve ingrediencie.

1. Má protizápalové vlastnosti a podporuje obehový systém

Gaštanová tinktúra priaznivo pôsobí na obehový systém, pretože posilňuje cievy a môže pomôcť pri problémoch so žilami.

Gaštany obsahujú flavonoidy, aesciny  a kumariny, ktoré sa používajú napr. v prípravkoch podporujúcich krvný obeh.

Vďaka týmto vlastnostiam gaštanovú tinktúru  ocenia predovšetkým ľudia, ktorí bojujú s nedokrvením dolných končatín a príznakmi ako pocit ťažkých nôh či opuchy.

Táto tinktúra má tiež protizápalové a antibakteriálne vlastnosti. Okrem toho zlepší funkciu čriev a tráviace procesy.

Najlepší čas na hľadanie týchto jesenných pokladov  s ohľadom na prípravu tinktúry je teraz, t. j. v polovici až konci septembra.

Pri hľadaní gaštanov sa oplatí ísť mimo mesta, ďaleko od znečistenia, ktoré môže preniknúť do rastlín.

2. Recept na gaštanovú tinktúru

Na prípravu tinktúry z pagaštanu konského potrebujete len dve ingrediencie:

  • alkohol
  • gaštany

Gaštany  musia byť zrelé a predovšetkým čerstvé. Sušené vzorky v tomto prípade nebudú fungovať.

Ako vyrobiť gaštanovú tinktúru? 

  1. Nazbierané gaštany treba dôkladne umyť a rozdrviť alebo nakrájať na kúsky, aby sa alkohol dostal dovnútra.
  2. Pripravené gaštany vložte do veľkej vydezinfikovanej nádoby.
  3. Potom pridajte ku gaštanom alkohol, nádobu uzavrite a odstavte na 3-4 týždne. Nádoba sa musí pravidelne, najlepšie každý deň, pretrepávať.
  4. Po uplynutí uvedeného času tinktúru prefiltrujte a potom nalejte do tmavej fľaše.

Tinktúru možno užívať perorálne, vypiť len asi dvanásť  kvapiek, alebo zriediť s vodou. Tinktúru môžeme  použiť aj zvonka.

Gaštanové tinktúry nemôžu konzumovať tehotné ženy, pacienti s vredovou chorobou  alebo alergici na tieto jesenné poklady.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*